Верска настава - православни катихизис (изборни)

Аутор Super User. Posted in Први разред

Обавештење за ученике који похађају Православни катихизис за наставну недељу од 25. до 29. маја 2020

 

Ученици од првог до четвртог разреда ће погледати цртани филм: „Верујем Господе“ а затим ће у својим свескама препричати најзанимљивије детаље. 

 

Обавештење за ученике који похађају Православни катихизис за наставну недељу од 18. до 23. маја 2020.

 

Ученици од првог до четвртог разреда ће погледати цртани филм: „ Приче о царству Божијем“  а затим у својим свескама написати причу која им се највише свидела. 

 

Обавештење за ученике који похађају Православни катихизис за наставну недељу од 11. до 15. маја 2020

 

Ученици првог разреда ће погледати линк: „ У Цркви остварујемо јединство природе и људи са Богом“ и послушати духовну песму „ Хајте браћо Белој Цркви.“ Ученици имају задатак да науче једну строфу духовне песме, по свом избору. 

 

Обавештење за ученике који похађају Православни катихизис за наставну недељу од 4. – 8. маја 2020.

 

Први разред: Ученици ће погледати линк: „ Црква , заједница са Богом – Даровање.“ Након одгледаног линка , ученици ће у свескама нацртати своје дарове захвалности Богу. 

 

Обавештење за ученике који похађају Православни катихизис за наставну седмицу од 27. – 30. априла 2020.

 

Први разред: Ученици ће погледати линк : „Црква – заједница са Богом.“ Након тога ће имати задатак да у својим свескама нацртају Цркву. 

 

Обавештење за ученике који похађају Православни катихизис за наставну недељу од 21. до 24. априла 2020.

 

 

Ученици од првог до четвртог  разреда ће погледати линк: „ Васкрс“ ( за ученике нижих разреда основне школе) – ОПК Пожаревац. Кроз занимљив садржај ученици ће стећи нова знања о празнику. Након тога ученици ће у своје свеске нацртати најважније детаље везане за празник. 

 

13.04.2020.

Обавештење за ученике који похађају Православни катихизис за наставну недељу од 13. – 16. априла 2020. године. 

Ученици од првог до четвртог разреда ће погледати линк: „ Светосавско звонце и деца – Васкрсење Христово“ и послушати духовне песме: „ Људи ликујте“ и „Ускршње јутро.“ Поред тога ученици ће имати  задужење да узму активно учешће у припреми Васкрса са следећим задатком: Направиће корпице за васкршња јаја, која ће претходно обојити и украсити. Своје радове ученици ће сликати и слати путем друштвених мрежа и вибер групе.

 

Свим ученицима и њиховим породицама желим срећан и Богом благословен предстојећи празник, уз најрадоснији поздрав: Христос Васкрсе!

 

06.04.2020.

Ученици ће погледати цртани филм : „Он је васкрсао!“    Након тога ће имати задатак да напишу који је то најважнији детаљ у цртаном филму?!

 

30.03.2020.

Ученици ће погледати цртани филм – „ Христова чуда.“ Циљ је да ученици запамте и наведу најважнија Христова чуда.

 

20.03.2020.

Обавештење за ученике који похађају предмет Православни катихизис   

 

Ученици  првог и другог разреда имају  задатак да у своје свеске нацртају и обоје све што је неопходно за славу.Такође разговарати са родитељима како су они прослављали славу,када су похађали школу?