Верска настава - православни катихизис (изборни)

Аутор Super User. Posted in Четврти разред

Обавештење за ученике који похађају Православни катихизис за наставну недељу од 25. до 29. маја 2020

 

Ученици од првог до четвртог разреда ће погледати цртани филм: „Верујем Господе“ а затим ће у својим свескама препричати најзанимљивије детаље. 

 

Обавештење за ученике који похађају Православни катихизис за наставну недељу од 18. до 23. маја 2020.

 

Ученици од првог до четвртог разреда ће погледати цртани филм: „ Приче о царству Божијем“  а затим у својим свескама написати причу која им се највише свидела. 

 

Обавештење за ученике који похађају Православни катихизис за наставну недељу од 11. до 15. маја 2020

 

Четврти разред: Ученици ће погледати линк: „ Пут ка вечности“ А затим ће написати запажања у својим свескама.

 

Обавештење за ученике који похађају Православни катихизис за наставну недељу од 4. – 8. маја 2020.

Четврти разред: Ученици ће погледати цртани филм. „ Апостоли“ а затим у свескама написати ко су били апостоли? Такође ће и препричати главне делове цртаног филма. 

 

Обавештење за ученике који похађају Православни катихизис за наставну седмицу од 27. – 30. априла 2020.

Четврти разред: Ученици ће погледати линк: „ Бог не одустаје од своје намере да свет постане бесмртан.“ Након одгледаног линка ученици ће написати своја запажања. 

 

Обавештење за ученике који похађају Православни катихизис за наставну недељу од 21. до 24. априла 2020.

 

 

Ученици од првог до четвртог  разреда ће погледати линк: „ Васкрс“ ( за ученике нижих разреда основне школе) – ОПК Пожаревац. Кроз занимљив садржај ученици ће стећи нова знања о празнику. Након тога ученици ће у своје свеске нацртати најважније детаље везане за празник. 

 

13.04.2020.

Обавештење за ученике који похађају Православни катихизис за наставну недељу од 13. – 16. априла 2020. године. 

Ученици од првог до четвртог разреда ће погледати линк: „ Светосавско звонце и деца – Васкрсење Христово“ и послушати духовне песме: „ Људи ликујте“ и „Ускршње јутро.“ Поред тога ученици ће имати  задужење да узму активно учешће у припреми Васкрса са следећим задатком: Направиће корпице за васкршња јаја, која ће претходно обојити и украсити. Своје радове ученици ће сликати и слати путем друштвених мрежа и вибер групе.

 

Свим ученицима и њиховим породицама желим срећан и Богом благословен предстојећи празник, уз најрадоснији поздрав: Христос Васкрсе!

 

06.04.2020.

Ученици ће погледати линк на којем се налази духовна песма : „ Ми смо деца неба.“ Након тога ће у своје свеске написати строфу која им се највише свидела и навести разлог?! 

 

30.03.2020.

Ученици ће погледати линк Диван је Бог у светима својим. Ученици имају задатак да у своје свеске напишу због чега је Бог створио свет? Такође ће нацртати у свеску икону своје крсне славе.

 

20.03.2020.

  Обавештење за ученике који похађају предмет Православни катихизис   

Ученици трећег и четвртог разреда да погледају цртани филм „Тајна Вечера“ и да најважније детаље препричају у свесци за православни катихизис.